Framtidsdagen 2023
Dekortivt elementTack till alla föreläsare och deltagare på

Framtidsdagen 2023


"Bra mix av inspiration och lokala exempel"


"Mycket bra tips och väldigt konkreta föreläsningar"


"Bra mix av föreläsare med en röd tråd som höll ihop dagen. Ämnen som påverkar och måste vara på agendan varje dag."


Ni deltagare gav ett mycket högt betyg i utvärderingen och vi arrangörer är glada att ni fått med er både inspiration och nya tankar.


Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten, gav en mycket inspirerande föreläsning med pepp och tankeväckande exempel. Budskapet är att alla kan göra något och om man börjar med sig själv kan allt hända.


Alexandra Stråberg, chefsekonom på Länsförsäkringar AB, pratade om att det vi just nu ser är början på en ny maktbalans i den ekonomiska och politiska världen, och om vad som är viktigt att hålla koll på som påverkar oss lokalt.


Anders Karmehed, Energiföretagen Sverige visade varför elmarknaden ser ut som den gör, och vad som kommer att behövas. Vi står inför en utmaning gällande energiförsörjningen, men också att det finns mycket att göra om vi effektiviserar vår användning.


Johan Milton, Energikontor Syd visade att även små insatser kan ge stor vinst för företagare som tar kontroll över sin energianvändning och Monica Sundell på GEHAB/Inducore berättade hur de jobbat systematiskt med energieffektivisering.


Hans-Olof Nilsson på Nilsson Energy gav oss en tydlig och konkret bild över processen för hur en fastighet kan lagra förnybar energi genom att omvandla till och spara energin i vätgas, så den kan användas vid ett senare tillfälle.


Fredrik Ahlgren på Linnéuniversitetets IoT-lab berättade hur små sensorer kan kopplas ihop för att ge en möjlighet att effektivisera genom styrning. Monica Carlsson på PM och Billy Rosander på Tingsryds kommun, berättade hur de använder sig av sensorer i sin verksamhet.


Peter Jihde är en klippa, som guidade oss genom programmet med en blandning av humor, igenkänning och lite armbrytning.Titta på bilder från Framtidagen 2023Peter Jihde Foto Stina Holm LF (1)
Anders Karmehed Foto Stina Holm LF (1)
Monica S Johan M Peter J Foto Stina Holm LF (1)
Monica C Fredrik A Billy R Foto Stina Holm LF
Heidi Andersson Peter Jihde Foto Stina Holm LF (1)
Heidi Andersson Foto Stina Holm LF
Heidi Andersson Foto Stina Holm LF (3)
Alexandra Stråberg Foto Stina Holm LF (2)
Föreläsare och styrgrupp Foto Stina Holm LF (2)
Hans-Olof Nilsson Peter Jihde Foto Stina Holm LF (2)